Archive for February 2009

f51.org - the return of the lost!

[ Read this story alone ]

Yesterday when i wanted to register .my domain i was shocked when suddenly known f51.org was available! dam i've use this 12++year back! it's was lost from my control when my life struggling with life error 10yeasr back!

i remember how i monitor this domain since lost and for few year i've keep monitoring this domain.. only me know how i really wan this domain.. and yes.. yesterday i was so lucky to grap fast!

welcome home f51.org.. welcome home.. i'll use this as double primary now.. xylonite.org was well know.. f51.org are darn well known  once upon a time...

 i was pretty happy!

RAEquiz - Contoh serta pengiraan automatik

[ Read this story alone ]

01:01:07 PM - 20 Feb, 2009 

RAE 01/09 dah berlalu tapi ada beberapa rakan baik tak berapa nak lulus so dp dulu aku mmg nak wat script untuk sessi soal jawap ni cuma masa tu tak berapa nak ada.

 Dulu masa aku ambil rae ni.. aku sendiri tak belajo dan tarikh masa rae pun sampe lupa.. anyway terima kasih tak terhingga kepada 9W2SMF, swal Abg Jefp dan 9W2WDH kerana depa ni la yg ingatkan aku tarikh rae.. bukan apa minggu-minggu tu aku betul-betul celaru dengan life.. kalau bukan kerana 9W2WDH yg bawa aku kedewan (bawa keta aku la.. hehe) aku takkan masuk rae tu.. anyway life go on...

 so kepada rakan2 yang nak menguji kefahaman sop & teknikal.. juga kepada pemegang2 lesen kelas a & b juga bole test power kat sini

http://rae.xylonite.org/ 

 Set soalan aku akan masukkan dari masa ke semasa.. tapi kalau dah ambil mana2 set pun bole try lagi pasal set tu soalan dia akan dipaparkan secara random.. jadi turutan soalan tu akan sentiasa berubah... 

kalau sapa2 nak sumbangkan soalan dan jawapan amat2 dialu2kan...